Geluk is niet te koop wél te beoefenen! Start daarom met deze oefeningen om jezelf gelukkig te maken.

 • Houd een dagboekje bij waarbij je iedere avond voor het slapen gaan drie dingen opschrijft waarvoor je dankbaar bent geweest die dag. Als drie teveel is dan mag je met één beginnen.

Breidt deze lijst dagelijks verder uit.

 • Een lijst maken met wensen. Waar wil je naar toe als je de kans krijgt, welke studies wil je nog doen, welke doelen wil je behalen voor het komende jaar en voor de verre toekomst. Bedenk dat ook hoogbejaarden zichzelf keer op keer kunnen overtreffen. Ze wandelen de vierdaagse van Nijmegen, lopen een marathon of beklimmen een berg. Mijn oma haalde haar zwemdiploma en MAVO-diploma op hoge leeftijd.
 • Maak een overzichtje van de personen die belangrijk voor je zijn en belangrijk zijn geweest. Geef aan waarom deze mensen zo bijzonder zijn of waren voor jou en welke eigenschappen ze hebben die jij waardeert.
 • Wat maakt je vrolijk en blij? Hou in hetzelfde dagboekje bij waar je blij en vrolijk van wordt.
 • Beweeg! Het liefst in de buitenlucht. Fiets naar je werk, ga wandelen, zwemmen, dansen, fitnessen, groepslessen nemen of neem de trap. Wie per dag minimaal een half uur beweegt, ontwikkelt ‘gelukshormonen’: natuurlijke antidepressiva zoals Dopamine, Endorfine, Serotonine. Ook een orgasme geeft een enorme stoot Dopamine.
 • Eet gezond, vermijdt verkeerde vetten en eet volgens de schijf van vijf. Wie voldoende beweegt heeft minder zin in ongezonde voeding.
 • Eet chocola met minimaal 70% cacao. Hierin zitten anti-oxidanten en stofjes in die ervoor zorgen dat je je gelukkiger voelt. Wees matig met de hoeveelheid, meer dan 40 gram per dag is schadelijk voor een mens.
 • Kijk films en programma’s waar je blij van wordt, waarbij je moet lachen. (Glim)Lachen is gezond.
 • Hou je relatie gezond: aanraken en vrijen maakt enorm veel positieve hormonen vrij. Het is de beste antibiotica.
 • Zorg ervoor dat je gelijkwaardige en liefdevolle vriendschappen hebt. Al is het er maar één waarop je kunt vertrouwen, die je een spiegel voorhoudt en die jij ook mag spiegelen. Zij helpen je de band met jezelf en met elkaar te verstevigen. Vermijd schreeuwerige luidruchtige mensen en mensen die je energie wegnemen.
 • Emoties uiten, praten over gevoelens en gevoelens delen, dit alles helpt bij gezond blijven. Wie zich niet uit en emoties inhoudt kan op den duur depressief worden. De chemie in het lichaam raakt verstoord.
 • Één glas rode wijn per dag mag, vermijdt sterke drank.
 • Check je bloed en ga na of er genoeg vitaminen opgenomen wordt door je lichaam. Vitamine D en B12 tekort maken ons moe en lusteloos. Er is steeds meer bekend over de B12 tekorten.
 • Negatieve denkpatronen ombuigen in positieve denkpatronen, ze beïnvloeden onze hormonen en organen. Net als het uiten van emoties. Weg met die ‘steen’ op de maag of brok in de keel.

Innerlijk geluk met hypnotherapie

De bovenstaande tips helpen bij het verdringen van negatieve gevoelens en herinneringen. Wie het gevoel heeft dat hij of zij bezig is met een kunstgreep omdat de uitwerking van de bovenstaande tips zo kort werken die kan beter de onderliggende problemen onderzoeken met hypnotherapie.

 

Innerlijke rust bereiken door hypnotherapie en hierdoor rust in jezelf vinden. Dat is het begin van intens geluk.

 

Het steeds maar wegduwen van negatieve gedachten, gedrag, gevoelens door toch een drankje te drinken, iets vaker te gaan sporten enzovoorts kost veel energie. Soms verruil je de ene gewoonte voor de andere. Zoals minder lang werken door vaker te sporten of vaker bij vrienden langs te gaan. Onderzoek daarom de onderliggende oorzaken om herhaling te voorkomen. Hypnotherapie kan je hier uitstekend bij helpen. Je bereikt hiermee een duurzame oplossing want zelfkennis is de poort naar verbetering van je leven, gezondheid en geluk.

Neem de stap naar hypnotherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve behandelmethode. Een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert. In veel gevallen merk je na een enkele behandeling al een significante verbetering. Kom dus in actie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vrij van stress. Bel of mail en maak meteen je afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Postma Hypnotherapie Hilversum

Mireille Postma - De Relatieplanner

Ik ben Mireille Postma en ik help mensen door middel van hypnotherapie meer in hun eigen kracht te laten staan. Een warme en liefdevolle relatie met jezelf, is hierin mijn dagelijkse drijfveer. Mijn aanpak is direct, intuïtief, verrassend en soms confronterend. Ik ben goed in het creëren van oplossingen voor allerlei problemen in een veilige omgeving. Mijn stijl is persoonlijk en betrokken en ik ga uit van individuele kracht.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.