Worstel jij met angsten of fobieën? Wil jij leven zonder angst of een fobie, maar je weet niet hoe? Hypnotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van hypnose of trance, is een bewezen effectieve behandelmethode. Een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert: in veel gevallen merk je na een enkele behandeling al een significante verbetering. Je zult zekerder door het leven gaan, wat op alle vlakken voor een toename in levensgenot zorgt.

Angst beschermt ons. Het is een gezonde, natuurlijke reactie op gevaar. Wanneer er acuut gevaar dreigt, komt er een signaal vanuit onze hersenen die ons lichaam klaar maakt om te vechten of vluchten. Maar wanneer er geen levensbedreigend gevaar is en ons lichaam reageert wel met angst, paniek of verlamming dan kan dit ons hevig belemmeren in ons (dagelijks) functioneren. Uit verschillende (o.m. neurologische) onderzoeken blijkt dat hypnotherapie de meest effectieve manier is om permanent fobieën of angstaanvallen te overwinnen.

Wat is een fobie?

Men spreekt over een fobie wanneer irreële angst extreme vormen aanneemt waarbij men tot het uiterste gaat om een bepaalde situatie te vermijden. Bij een fobie is er ook sprake van een irrationele angst bijvoorbeeld voor: een ruimte, situatie, object, persoon, plaats of dier. De angst werkt verlammend en leidt tot vermijdingsdrang.

Welke signalen horen bij angst, een fobie of angststoornis?

In bepaalde situaties merkt je dat je :

  • Oncontroleerbaar gaat trillen
  • Hart op hol slaat met versnelde hartkloppingen
  • Het ( koude) zweet bij je uitbreekt
  • Je misselijk, duizelig wordt en daarbij kun je hoofdpijn krijgen
  • Moeite hebt om uit je woorden te komen
  • Geen controle hebt op de situatie of op jezelf

De oorsprong van de angst, fobie of angststoornis is te vinden in de (prille) jeugd. Men is zich niet meer geheel bewust van de ervaren situatie. Angsten en fobieën kunnen ook onbewust van anderen zijn overgenomen. Een ouder die angstig is voor bepaalde situaties, insecten (wesp, steekbeesten), bacteriën of dieren, enz. brengt dit over zonder dit door te hebben. In de loop van het leven komen er steeds meer angstige ervaringen ofwel trauma’s bij, de oer hersenen zijn hyper alert geworden.  De één is gevoeliger dan de ander voor een angststoornis.

Er zijn 418 soorten fobieën, een paar bekende fobieën zijn: angst voor kleine ruimtes ( liften), honden, katten, spinnen, naalden, tandarts, dokter, bacteriën (smetvrees), pleinen, water, sociale bijeenkomsten, vliegangst, enz.

Sociale angsten

Sociale angsten of een sociale fobie is een extreme angst die ontstaat in allerlei sociale situaties. Spreken in het openbaar is iets wat voor velen beangstigend is, en ook een sollicitatiegesprek, netwerkbijeenkomsten, een presentatie houden, een gedichtje oplezen voor je eigen familie of in iedere vorm van contact met anderen. Angst om bekeken en beoordeeld te worden door anderen kan overweldigend aanvoelen. Hoewel je in de meeste gevallen weet dat de angsten en het daaropvolgende gedrag niet redelijk zijn, heb je het gevoel dat je geen controle over je gevoelens en gedrag hebt.

Angst en fobieën overwinnen zonder medicatie

Hoewel hypnose en hypnotherapie geen wondermiddel is voor ieder denkbaar probleem, het is in vrijwel alle gevallen de oplossing voor angstaanvallen en fobieën. Hiermee is het dan ook mogelijk om angsten en fobieën te overwinnen zonder medicatie of andere behandelmethodes die meer schade dan profijt opleveren.

Verschillende therapievormen

Hypnotherapie & hypnose verschilt nogal van de andere therapievormen. Er is veel minder stress die gepaard gaat met hypnotherapie en de duur van de hypnotherapie is korter.

Er zijn cognitieve therapieën waarbij men leert zich steeds te bedenken dat er geen levensbedreigend gevaar is. Men moet  steeds het hoofd koel houden en de gedachten herhalen dat er geen gevaar is. Echter het lichaam reageert toch op de angst en wil ervandoor of verlamd. Het kost nogal wat energie om door middel van gedachten angstgevoelens te onderdrukken. Dit kan flink wat stress opleveren en wat te doen als de spin geheel onverwachts tijdens het autorijden naar beneden zakt of over je raam beweegt hoe blijf je dan nog ‘koel’?

Er is nog een ander vorm van aanpakken en dat is blootgesteld  worden aan het ‘gevaar’, dit heet Exposure. In geval van een spinnenfobie ga je met de therapeut naar een plaatje kijken van een spin, dan naar bewegend beelden, een dode spin in een bakje, een levende spin op afstand in een boom of ver weg, een spin dichtbij, een spin in de hand van de therapeut of een kleuter die niet bang is (zelfs een kleuter durft het, dus ‘ik ook’) en dan.. de spin op je eigen hand!

Naast de therapievormen kan men ook medicijnen toegeschreven krijgen om de angst te remmen. De bijwerkingen zijn vaak onplezierig. Hoe fijn is het om door middel van hypnotherapie en hypnose van de angstremmers af te komen.

Wees mild voor jezelf!

Het wegdrukken of  onderdrukken van  angst doormiddel van ongezonde gedachten te vervangen voor gezonde gedachten kost veel energie en stress. Ook de blootstelling aan de angstige situatie kost veel stress en energie. Medicijnen hebben negatieve bijwerkingen.

Door middel van hypnotherapie en hypnose of trance is men in staat om de oorsprong van de angsten op een kalme, positieve en constructieve manier onder ogen te komen. Zodra men bij de  onderliggende oorzaak van de angst of fobie komt kan doormiddel van het onderbewustzijn dit probleem opgelost worden. We onderzoeken schadelijke, negatieve denk- en of gedragspatronen en vervangen deze door denk- of gedragspatronen. die je. Fobieën, angstaanvallen en onredelijke angsten zijn per definitie bijzonder geschikt voor deze wijze van behandeling.

Zet de stap naar hypnotherapie

Wil jij je angst of fobie overwinnen met een bewezen effectieve behandelmethode? Kom dan in actie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vrij van belemmerende angsten, fobieën en angstaanvallen. Bel of mail en maak meteen je afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Postma Hypnotherapie Hilversum

Mireille Postma - De Relatieplanner

Ik ben Mireille Postma en ik help mensen door middel van hypnotherapie meer in hun eigen kracht te laten staan. Een warme en liefdevolle relatie met jezelf, is hierin mijn dagelijkse drijfveer. Mijn aanpak is direct, intuïtief, verrassend en soms confronterend. Ik ben goed in het creëren van oplossingen voor allerlei problemen in een veilige omgeving. Mijn stijl is persoonlijk en betrokken en ik ga uit van individuele kracht.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.