Wat is hypnotherapie

Hypnose – of ook trance genoemd – ken je misschien al in de vorm van een soort dagdromen. Je zit in de auto, bus of trein en je hoort een leuk liedje op de radio, je gedachten dwalen af en je vergeet de afslag te nemen of uit te stappen. Of spontane herinneringen die opkomen bij het horen van muziek of geluiden uit het verleden. Ook muzikanten en leden van een orkest die opgaan in hun muziek zijn in trance. En wanneer je naar een film kijkt, kun je zomaar de tijd en omgeving helemaal vergeten en opgaan in de personages van de film. Ook dit is een vorm van trance. We zijn vaker in trance dan we van onszelf weten en bewust van zijn.

Volledig in controle

In een dagelijkse trancetoestand, zoals in de auto of op de fiets, ben je in controle over jezelf. Ook tijdens een hypnotherapie heb je die controle. Je hebt volledig grip op je situatie, er is dus geen sprake van toneelhypnose. Een ander verschil is dat men zich na toneelhypnose niets meer herinnert, terwijl bij hypnotherapie het juist de bedoeling is dat je alles herinnert. Hypnotherapie is een unieke therapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van ontspanning en gerichte concentratie. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om beelden uit het verleden op te roepen.

Weer snel in je kracht staan

Stel: je wordt in het hier en nu door je partner in de steek gelaten en afgewezen. Het raakt je zo diep dat je niet meer kunt ophouden met huilen. Je functioneert niet meer, kunt niet werken en je bent helemaal uit je kracht gehaald. Je hebt de situatie niet meer in de hand. Met hypnotherapie kun je erachter komen waar de diepe pijn vandaan komt. Ergens in je jeugd zijn er ervaringen en gevoelens ontstaan die hiermee te maken hebben. Deze herinneringen spelen onbewust nog steeds mee in het heden. Door in hypnose gericht naar het verleden te gaan, kunnen de emoties en gevoelens van toen veranderd worden en helen. Hierdoor herstel je snel, al na een paar sessies ben je weer in je kracht.

Waar helpt hypnotherapie nog meer bij?

Hypnotherapie is een bewezen effectieve behandelmethode bij diverse problemen of klachten, zoals bij:

Hypnotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van hypnose of trance, is een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert: in veel gevallen merk je na een enkele behandeling al een significante verbetering. Je zult zekerder door het leven gaan, wat op alle vlakken voor een toename in levensgenot zorgt.

Postma Hypnotherapie Hilversum

Mireille Postma - De Relatieplanner

Ik ben Mireille Postma en ik help mensen door middel van hypnotherapie meer in hun eigen kracht te laten staan. Een warme en liefdevolle relatie met jezelf, is hierin mijn dagelijkse drijfveer. Mijn aanpak is direct, intuïtief, verrassend en soms confronterend. Ik ben goed in het creëren van oplossingen voor allerlei problemen in een veilige omgeving. Mijn stijl is persoonlijk en betrokken en ik ga uit van individuele kracht.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.