Heb je regelmatig last van buikpijn, maagpijn, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel,  winderigheid, boeren, gerommel in je buik, diarree of juist verstoppingen ? Of wisselen diarree en verstoppingen elkaar af? En heb je hierbij ook last van lage rugpijn of pijn in de zij, misselijkheid, vermoeidheidsklachten, onrustig slapen of hoofdpijn? Als je deze klachten regelmatig hebt, bezoek dan je huisarts. Deze kan een diagnose stellen en je indien nodig doorsturen naar medisch specialisten. Wanneer er uit het medisch onderzoek blijkt dat er geen zichtbare afwijkingen gevonden zijn maar de klachten houden wel aan, dan heb je misschien last van het Prikkelbaar Darm Syndroom ook wel PDS genoemd.

Veel mensen weten niet dat ze last hebben van Prikkelbaar Darm Syndroom omdat ze niet met hun klachten naar hun huisarts gaan. Volgens de Lever- en Darmstichting heeft 5 tot 20% van de Nederlandse bevolking last van PDS. Het komt vooral bij jongvolwassenen voor. Prikkelbaar Darm Syndroom komt twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Op de site van de lever- en darmstichting staat enorm veel informatie over PDS. Voor behandeling van het Prikkelbaar Darm Syndroom verwijzen zij onder andere naar hypnotherapie. Hypnotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van hypnose of trance, een bewezen effectieve behandelmethode. Een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert: In veel gevallen merk je na een enkele behandeling al een significante verbetering. Je zult zekerder door het leven gaan, wat op alle vlakken voor een toename in levensgenot zorgt

Darmen, prikkels en emoties

Onze hersenen staan in direct contact met onze darmen door middel van zenuwbanen. Via de zenuwen sturen de hersenen signalen af naar de darmen die vertaald worden in prikkels. Wanneer we geëmotioneerd zijn dan voelen we dit in onze buik. Positieve emoties zoals verliefdheid voelen we als vlinders in onze buik, geen hap door je keel krijgen. Negatieve emoties voelen we ook in onze buik zoals examenangst en angst voor de tandarts. Maar ook relatieproblemen, een scheiding of een afwijzing. Er zijn enorm veel emoties die we in onze buik voelen waarvan we ons niet dagelijks bewust zijn. Met hypnotherapie en hypnose ontstaat bewustwording van de onderliggende oorzaak.

Werken aan je Prikkelbaar Darm Syndroom met hypnotherapie

Wetenschappelijk onderzoek (door Dr. Peter J. Whorwell 1980 Engeland) heeft aangetoond dat met hypnotherapie Prikkelbaar Darm Syndroom succesvol behandeld kan worden. Hypnotherapie is sowieso een succesvolle behandelmethode op zich en kan een aanvullende therapie zijn op de reguliere geneeskunde.

 

Herstel van je prikkelbare darm syndroom met hypnose & hypnotherapie.

 

Het behandelprogramma is een speciaal programma gericht op het managen van de factoren die PDS klachten uitlokken. Door middel van hypnose en trance wordt men zich bewust van patronen en situaties die de klachten uitlokken waardoor men controle krijgt over het lichaam. Lichamelijk herstel van de darmklachten (weer een normale stoelgang en het verminderen van krampen en buikpijn), meer zelfvertrouwen en kunnen omgaan met stress zijn het resultaat van de succesvolle behandeling.

Neem de stap naar hypnotherapie

Wil jij aan je klachten werken met een bewezen effectieve behandelmethode? Kom dan in actie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vrij van belemmerende buikpijn, maagpijn, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel,  winderigheid, boeren, gerommel in je buik, diarree en of juist verstoppingen. Bel of mail en maak meteen je afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Postma Hypnotherapie Hilversum

Mireille Postma - De Relatieplanner

Ik ben Mireille Postma en ik help mensen door middel van hypnotherapie meer in hun eigen kracht te laten staan. Een warme en liefdevolle relatie met jezelf, is hierin mijn dagelijkse drijfveer. Mijn aanpak is direct, intuïtief, verrassend en soms confronterend. Ik ben goed in het creëren van oplossingen voor allerlei problemen in een veilige omgeving. Mijn stijl is persoonlijk en betrokken en ik ga uit van individuele kracht.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.