Lichamelijke klachten kunnen je dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten, vooral als ze onverklaarbaar zijn. De huisarts of specialist kan er geen oorzaak voor vinden, zodat er geen diagnose gesteld kan worden en er geen behandeling of medicatie kan worden voorgeschreven. Hoe ga je hier dan mee om? Wat veel mensen niet weten is dat spanningen en stress heel vaak de oorzaak van lichamelijke klachten kan zijn. Denk hierbij aan lichamelijke klachten zoals:

  • Hyperventilatie
  • Slapeloosheid
  • Hoofdpijn en Migraine
  • Spierpijn en spierkrampen
  • Buikpijn, maagpijn, pijn in de darmen ( winderig, diaree of verstopping )
  • Duizeligheid, oorsuizingen
  • Vermoeidheid
  • Huiduitslag
  • Angstgevoelens

Bijna de helft van de lichamelijke klachten die door de huisarts onderzocht worden zijn niet goed te verklaren. Bij het medische onderzoek is er dus geen ziekte of lichamelijke afwijking te vinden die de klachten goed verklaart. En omdat er geen oorzaak te vinden is en er geen behandeling of medicatie voorgeschreven kan worden, kunnen er spanningen bij je ontstaan omdat je voor jouw idee nooit meer van je klachten af zult komen. Hierdoor kunnen je klachten verergeren want elke stressfactor geeft een lichamelijke reactie. Hoe ga je dit doorbreken?

Van je lichamelijke klachten af met hypnotherapie

Wanneer je bij de huisarts of specialist bent geweest en er is geen medische verklaring voor je klachten te vinden, dan biedt hypnotherapie door middel van hypnose en trance de mogelijkheid om de oorzaak van deze lichamelijk onverklaarbare klachten (ook wel LOK genoemd) te onderzoeken.

De behandeling van deze lichamelijk onverklaarbare klachten bestaat uit het onderzoeken van de onderliggende oorzaak, het herkennen van jouw lichamelijke signalen en erkennen dat deze klachten er zijn. Zodra je door de hypnotherapie weet wat de (onderliggende) oorzaak is en de signalen herkent, dan zal dit minder stress en onzekerheid opleveren. Het lichaam zal dan minder of geen pijnsignalen meer afgeven. We werken samen aan de preventie van pijnklachten of aan de acceptatie van de oorzaak waardoor de stress die de pijn oplevert zal afnemen.

Neem de stap naar hypnotherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve behandelmethode. Een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert. In veel gevallen merk je na een enkele behandeling al een significante verbetering. Kom dus in actie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vrij van lichamelijke onverklaarbare klachten. Bel of mail en maak meteen je afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Postma Hypnotherapie Hilversum

Mireille Postma - De Relatieplanner

Ik ben Mireille Postma en ik help mensen door middel van hypnotherapie meer in hun eigen kracht te laten staan. Een warme en liefdevolle relatie met jezelf, is hierin mijn dagelijkse drijfveer. Mijn aanpak is direct, intuïtief, verrassend en soms confronterend. Ik ben goed in het creëren van oplossingen voor allerlei problemen in een veilige omgeving. Mijn stijl is persoonlijk en betrokken en ik ga uit van individuele kracht.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.